Ruime zonnige retraitewoning

Workshopdeelnemers kunnen overnachten, koken, van het zonnige balkon genieten en verblijven. Verspreid over 140 m2 biedt Huis de Ster plaats aan 6 tot 8 mensen. Vier slaapkamers, een woonkamer, een eetkamer, twee badkamers, een extra toilet, een grote keuken en een groot zonnig balkon geven samen met de yogaschool de mogelijkheid het huis als retraite – temidden van het leven – in het hartje Vlissingen te gebruiken.

Loading...

Huis de Ster

van harte welkom in ons huis “De Ster”.

Wij hebben het huis met liefde ingericht – oude meubels van oma en tante, dingen van rommelmarkten uit verschillende landen; tweedehands spullen en nieuwe wisselen elkaar af, vullen elkaar aan.

Het huis dateert uit 1924 zoals aan de gevel te zien is. Wel kwamen wij bij het verbouwen van onze yoga- en meditatieschool Yoga Sadhana achter dat hier oorspronkelijk een veel ouder huis stond. Het balkenplafond op de begane grond dateert uit 1640. En daarvoor stond er nog een huis op deze plek: een grafsteendeel dat we vonden (ligt nu in de tuin van de yogaschool) en oude tegels dateren uit ca. 1530. Een huis met geschiedenis dus.

Vroeger waren hier verschillende kleding- en stoffenwinkels gevestigd. Voor de opening van Yoga Sadhana kwamen ook veel oud bewoners die zich nog fleurig konden herinneren hoe het hier heeft uitgezien – sommige waren voormalige winkelbezitters.

Het woninggedeelte dateert uit 1924, zoals de façade van het huis. Het ornamentele plafond, de schouwen/schoorsteenmantels en keukenkast zijn ook nog origineel van 1924.

Praktisch

Ons appartement boven de yogaschool en in Huis de Ster gelegen is te huur. Hier kunnen tot 8 mensen overnachten en wij verwelkomen yogagasten en vakantiegangers, families en groepen. Sinds 2013 hebben al veel mensen kunnen genieten van de originele sfeer, de rust en de centrale ligging. Kom je met een (yoga)groep dan is het maar de trap af lopen en de volgende ingang is dan ook de toegang tot de yogazaal. Vanuit het zonnige balkon heb je uitzicht over de stad en ons achtertuintje. Neem bij vragen gerust contact op!

Loading...

Hartje Vlissingen

Vlissingen – stad aan Zee met zijn stranden, boulevards, oude binnenstad, de duinen, ruizeschepen die langs varen én Yoga Sadhana. Vlissingen heeft veel te bieden en binnen enkele minuten loop je vanuit de binnenstad naar de zee. Je vindt ons midden in het hart van Vlissingen – in de knusse, creatieve en kleurrijke Sint Jacobsstraat. Midden in het leven en toch stil. Kom eens kijken!