Docenten

Sascha Pfeifer | Satyam

gecertificeerd yoga & meditatie docent, orthopedagoog, adem- & spraakpedagoog, oprichter en eigenaar Yoga Sadhana

Ik houd van yoga en de toepasselijkheid in het alledaagse leven!
Hier ga ik voor – persoonlijk en in mijn lessen en workshops. Yoga  met diepgang. Yoga ook voorbij het fysieke. Yoga diep gegrond in de oosterse spirituele traditie en de westerse psychologie. Wat een plezier dit elke keer weer te onderzoeken en je mee te nemen op reis naar meer stilte in jezelf.

Ik begon in het jaar 1994 met yoga en meditatie. Via mijn eerste ervaringen met de Kundalini Yoga van Yogi Bhajan kwam ik 1996 bij de Bihar Yoga | Satyananda Yogatraditie terecht. Volgens deze traditie heb ik mij in retraites in Denemarken, Zweden, Duitsland, Nederland en India verder ontwikkeld. In 1999 begon ik een intensieve opleiding in de Bihar Yoga | Satyananda Yoga bij het Ananda Mandala Yogacentrum in Zweden die ik 2006 voltooide.

Sinds 2002 doceer ik in wekelijkse groepen en verdiepende workshops yoga, meditatie en Yoga Nidra – eerst in Duitsland (mijn heimatland) en sinds 2010 in Nederland. In 2013 opende ik het yoga- en retraitecenter Yoga Sadhana – City Yoga Retreat Vlissingen.

Inmiddels heb ik me gespecialiseerd en verdiept in het toepassen van yoga in het (werk)leven en het lesgeven in verschillende ontspannings- en meditatietechnieken. Sinds 2002 geef ik les in Yoga Nidra diepteontspanning waardoor ik hierin veel ervaring heb mogen opdoen. Vanaf 2017 ben ik betrokken bij de opleiding in de originele Yoga Nidra techniek volgens de richtlijnen van de Bihar School of Yoga in Nederland.

Hoe ik mijn stijl van lesgeven zou beschrijven? In mijn lessen herken je plezier en vreugde, een individuele benadering en diepe kennis van fysieke en psychologische relaties.

“Yoga en meditatie zijn mijn focus in het leven en op het leven. Eigenlijk is het dagelijkse leven hier de grootste leraar. Deze zienswijze te ontwikkelen en te houden is de kunst van yoga en meditatie. “

Om mezelf verder te ontwikkelen, reis ik regelmatig voor workshops, lezingen en seva (onbaatzuchtig werk) naar de bron van de Satyananda Yoga in India – de ashram’s Rikhiapeeth in Deoghar en de Bihar School of Yoga in Mungir. Hier kreeg ik in 2011 de inwijding als Karma Sannyasin door mijn guru en leraar Swami Niranjanananda Saraswati.

Sascha is lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN), de toetsingscommissie voor yogaopleidingen in Nederland (VYN), van de European Satyananda Yoga Familiy (ESYF) en de Yogafederatie Zeeland.

Diana van der Gaast

gecertificeerde yogadocente & Mindfulness trainer

Diana van der Gaast (1964, Vlissingen) is bevoegd yogadocente en heeft de 4-jarige docentenopleiding Raja Yoga in Amsterdam gevolgd.

In 1994 begon ik les te geven aan mijn KLM collega’s en combineerde ik enkele jaren een part-time baan als stewardess met aan huis yoga les geven in Haarlem en later in Hoofddorp.
Een jaar na de geboorte van mijn zoon verhuisde ik terug naar Vlissingen, waar ik in 2001 startte met lesgeven en in 2004 mijn Yogapraktijk Yogaflow oprichtte.

Inmiddels heb ik verschillende opleidingen gevolgd (Ademtherapie, Ouderenyoga, Kinderyoga, Poweryoga, Kashmiryoga, Restorative Yoga en de Docentenopleiding Mindfulness Training bij See True Mindfulness in Den Bosch), waardoor Yogapraktijk Yogaflow nu een gevarieerd aanbod aan Yoga en Mindfulness kan aanbieden.
Nog jaarlijks volgt ik verschillende bijscholingen (o.a. op Bali) op het gebied van Yoga en Meditatie.

Diana is aangesloten bij de Yoga Federatie Zeeland.

Neem contact met Diana op via Yogapraktijk Yogaflow of bel haar op 0118 430757.

Ingrid Pladdet

gecertificeerd yoga- en meditatiedocent volgens de traditie van de Bihar School of Yoga
tuin- en natuurliefhebber voor het doen van Karma Yoga, yoga in het dagelijks handelen 

Sinds 2002 gediplomeerd yoga docent van de Saswitha Stichting , een klassieke Hatha yoga opleiding. Op mijn yoga reis en reis door het leven kwam ik in India in contact met de Bihar school of yoga , een rijke levendige traditie van yoga terug te voeren op en vanuit de oude bronnen en geschriften.

Sterk geïnspireerd hierdoor werd ik in die traditie verder geschoold tot docent, maar vooral ook als mens levend vanuit yoga perspectieven. Praktisch betekent dit de wijsheid van yoga, balans zoeken, rust creëren in je geest/mind toepassen in de les en meenemen in het dagelijks leven. Vandaaruit geef ik mijn lessen met aandacht voor lichaam , adem, geest en rust en ontspanning.

Ingrid is aangesloten bij de Yoga Federatie Zeeland.

Neem contact met Ingrid op via Hari om yoga of bel haar op 06 22911001.

Antoinette Heystek

gecertificeerde yoga & meditatie docente, spirituele psychotherapeute

Antoinette heeft de opleiding Saswitha in Rotterdam en in Zeist gevolgd en Unide in Amsterdam en Den Haag.
Ik heeft inmiddels 30 jaar leservaring en heb workshops en bijscholingen gevolgd in binnen- en buitenland en ben mede gevormd en geïnspireerd door:

  • Chakra psychologie
  • Oosterse en westerse filosofie
  • Spirituele psychotherapie
  • Ayurveda/ Oud-Indiase gezondheidsleer

Het wekelijks contact met de Hatha yoga cursisten blijft me inspireren! De groepsenergie is mede bepalend voor de fysieke en meditatieve bewegingsoefeningen tijdens mijn lessen.

‘Je kunt water niet ervaren, tot je er een glas van drinkt.’

Hetzelfde geldt voor yoga: ‘Je snapt het pas als je het doet.’

Neem contact met Antoinette op via 0118 417726.

Esmée van Dongen

gecertificeerde yogadocente

Yoga is voor mij een manier van leven! Ik pas het toe in mijn dagelijkse bezigheden, van simpele oefeningen staand aan het aanrecht tijdens het bereiden van het avondeten voor mijn gezin, in mijn werk als Welzijnscoach door de manier van omgaan met mensen, vanuit mijn hart en met liefde. En tal van andere momenten!
Sinds 2012 beoefen ik Dru Yoga. Dru heeft mij innerlijke balans gebracht, rust gegeven en mijn bewustzijn vergroot. Zowel fysiek als ook mentaal voel ik me na elke sessie meer in evenwicht.

Dit gevoel wil ik graag met anderen delen. Daarom ben ik in 2021 gestart met de docentenopleiding Dru Yoga bij Dru Yoga Nederland. In de zomer 2023 zal ik mijn opleiding afronden en ben ik gecertificeerd Dru Yoga docente. Graag neem ik jou in de les mee met Dru naar jouw innerlijke balans en om weer te leren luisteren naar wat jij nodig hebt, wat jou gelukkig maakt!

Neem contact met Esmee op met haar via  06-50549244 of druyogawalcheren@gmail.com.