Sascha Pfeifer | Satyam

gecertificeerd yoga & meditatie docent (VYN, BSY, BDY), orthopedagoog, adem- & spraakpedagoog, mental coach & yogatherapeut, oprichter en eigenaar Yoga Sadhana

Na de studie orthopedagogiek en pedagogiek voor taal- en communicatie stoornissen, werkte ik 10 jaar in een school voor speciaal onderwijs in Noord-Duitsland . In 2009 ben ik verhuisd naar Vlissingen in Nederland.

Ik begon in het jaar 1994 met yoga en meditatie. Via mijn eerste ervaringen met de Kundalini Yoga van Yogi Bhajan kwam ik 1996 bij de Bihar Yoga | Satyananda Yoga terecht. Volgens deze traditie heb ik mij in retraites in Denemarken, Zweden, Duitsland, Nederland en India verder ontwikkeld. In 1999 begon ik een intensieve opleiding in de Bihar Yoga | Satyananda Yoga bij het Ananda Mandala Yoga centrum in Zweden, waar ik in 2006 met het diploma van de Bihar School of Yoga (BSY) en de erkenning door de Federatie van Duitse Yogaleraren (BDY) voltooide.

Sinds 2002 doceer ik in wekelijkse groepen, scholen en weekend-seminars yoga, meditatie en Yoga Nidra in Duitsland en sinds 2010 in Nederland. In 2010 ben ik samen met Jessica met yoga by the sea begonnen. In 2013 opende ik het yoga- en retraitecenter Yoga Sadhana – City Yoga Retreat Vlissingen.

Inmiddels heb ik me gespecialiseerd en verdiept in het toepassen van yogatherapie en het lesgeven in verschillende meditatietechnieken. Sinds 2002 geef ik les in Yoga Nidra diepteontspanning waardoor ik hierin veel ervaring heb mogen opdoen. Vanaf 2017 zal ik hierin, samen met collega docenten, een opleiding in het originele Yoga Nidra in Nederland organiseren.

Yogahoudingen (asana’s) zijn uiteraard nog altijd het uitgangspunt of begin van mijn lessen en workshops als één onderdeel van de yoga. De adem en diepe ontspanning zoals ook oefeningen ter zelfreflectie en een stukje filosofie verdiepen in elke les of workshop de ervaring. Het oogmerk bij alle technieken ligt in de methodische opbouw en de toepasbaarheid ook in het alledaagse leven.

______________________________________________

Zijn stijl van lesgeven wordt gekenmerkt door vreugde, individuele benadering en diepe kennis van fysieke en psychologische relaties.

“Yoga en meditatie zijn mijn focus in het leven en op het leven. Eigenlijk is het dagelijkse leven hier de grootste leraar. Deze zienswijze te ontwikkelen en te houden is de kunst van yoga en meditatie. “

Om zichzelf en zijn lessen van yoga en meditatie verder te ontwikkelen, bezoekt Sascha continu bijscholingen en is lid van verschillende intervisiegroepen. Hij volgde bv. bijscholingen en trainingen in de Bihar Yoga | Satyananda Yoga traditie bij verschillende docenten in Duitsland, Zweden, Nederland en India. Hier kon Sascha zijn kennis verdiepen in verschillende meditatietechnieken, de yoga-reiniging (shankprashalana), chakra leer, energie lenking (prana vidya), ademtechnieken, Kriya Yoga en yoga als levensstijl. Bovendien volgde hij bijscholingen en seminaries onder meer bij Sri Rajagopalan, Ilse Middendorf (ademtherapie), Anna Trölkes (yoga van energie), Manju Jois (Ashtanga Yoga – alignements en adjustments), Paul Grilley (Yin Yoga en yoga anatomie), Petra Proßzowski (yoga voor kinderen), Swami Vedantananda Saraswati (Pranayama Sadhana en yoga in daily life), Swami Niranjanananda Saraswati (Progressive Teacher Training, Kriya Yoga) en anderen.

Sascha reist regelmatig voor workshops, lezingen en seva naar de bron van de Satyananda Yoga in India – de ashram’s Rikhiapeeth in Deoghar en de Bihar School of Yoga in Mungir. Hier kreeg hij in 2011 de inwijding als Karma Sannyasin door zijn leraar Swami Niranjanananda Saraswati.

Sascha werkt samen met

The Yoga Nidra – Yoga Nidra teacher training

Provincie Zeeland – Provinciebestuur Zeeland | stress- en mindmanagement

HZ Unitversity of Applied Sciences – Hogeschool Zeeland | stress- en mindmanagement voor medewerkers

Yogabindu – Satyananda Yoga Centrum Langenboom | Maaike Chavanu

Yoga by the sea – Yoga binnen en buiten in Zeeland

Inner Relations – Yoga, ademtraining, meditatie Uden

To the core – Fysiotherapie Jasperse Praktijkencentrum Vlissingen

Sascha is lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN), de toetsingscommissie voor yogaopleidingen in Nederland (VYN), van de European Satyananda Yoga Familiy (ESYF) en de Yogafederatie Zeeland. Hij staat ingeschreven als erkend docent in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs.