header-workshop yoga-workshop
Yoga - Meditatie - Lichaamswerk - Ademtherapie - Yogatherapie - YogafilosofieWorkshops en bijscholingen

In onze Workshops bieden wij een verdieping aan in verschillende onderwerpen. Soms zijn dit ook leuke lessen die wij af en toe aanbieden.
Onze Workshops zijn altijd voor enkele uren of een dagdeel of dag gepland.
 
Benieuwd? Neem dan gerust met jouw vragen contact met ons op!
 
 

Yoga & Ayurveda | winterworkshop en bijscholing (VYN)
Ga met ons op reis en onderzoek door de wereld van yoga & ayurveda. In deze bijscholing ligt het bijzondere oogmerk op de chakra’s. Deze psychische centra in ons lichaam hebben een sterke werking op ons leven, lichaam en geest.In deze workshop krijg je een goede kijk wat yoga en ayurveda over de chakra’s leren, je zult de chakraleer in theorie én praktijk ervaren. Yoga, Yoga Nidra diepteontspanning, ademoefeningen en een meditatie op het reinigen van deze centra (chakra shuddhi) zijn onderdeel van deze dag.
Yoga en Ayurveda onderscheiden verschillende energiecentra in ons lichaam die ons leven beïnvloeden, ons handelen en denken. Een beter begrip van deze centra in relatie tot de guna’s en hun werkwijze kan ons inzichten geven in ons functioneren. Door deze inzichten en bijpassende oefeningen kan bewustwording/meer bewust handelen plaats vinden en kunnen wij stabiel en gezond blijven in ons lichaam, geest en energiehuishouden.
Wij gaan op deze dag in theorie en praktijk aan de slag om de ervaringen en kennis ook in het dagelijks leven toe te kunnen passen. Onder andere gaan wij door het verbinden van de westerse, de chakra psychologie en Ayurveda individueel aan de slag en verdiepen onze kennis hierover. Via oefeningen en een stuk theorie zoals ook zelfonderzoek krijg je inzichten in jouw eigen leven en functioneren. Uiteraard hebben wij ook weer een ayurvedische lunch voorbereid, thee en en een ayurvedische snack klaar staan.
 
Ook zonder ervaring ben je van harte welkom om op onderzoek voor en in jezelf te gaan. Er wordt een reader/lesmateriaal uitgegeven zodat je zeker de opgedane kennis ook schriftelijk mee naar huis kan nemen.

 
Docenten: ayurvedatherapeut Melko Rasica en yogadocent Sascha Pfeifer
Datum: zaterdag 20 januari 2018
Tijd: 10.00- 17.30 uur
Kosten: €95, incl.. ayurvedische lunch/snack/thee.
OPGEVEN
 
 

Shavasana – de kunst van ontspanning | winterworkshop en bijscholing (VYN)
Shavasana – de van allen gewaardeerde eindhouding van bijna elke yogales. Wat zijn de achtergronden van deze houding, hoe neem je deze echter goed in en welke stappen doorloop je het best om hiervan een waardevolle ervaring te laten worden? Wij gaan hierna kijken vanuit de westerse psychologie en de oude Indiase geschriften. Als je een shavasana goed opbouwt en bepaalde stappen doorloopt, kan een ieder op een (nog) dieper niveau ontspannen (fysiek én mentaal).Ook als yogabeoefenaar zal je in deze workshop een kijk achter de schermen van de yogatheorie kunnen nemen. Je gaat achtergrond kennis opdoen en in de praktijk deze kennis in ervaring omzetten. Zo kan je ook in jouw eigen beoefenen een stap dieper gaan. Leuk ook voor deelnemers aan de wekelijkse lessen die meer willen weten!
 
Kom en ervaar zelf de diepte en kunst van een goed geleidt shavasana.
 
Docent: yoga- en meditatiedocent Sascha Pfeifer
Datum: zaterdag 17 februari 2018
Tijd: 10.00- 17.00 uur
Kosten: €85, incl. soep, thee, water en hand-out
OPGEVEN
 
 
Kinder Yoga op de koopzondagen in Vlissingen (laatste zondag v/d maand)
Kinderen op de yoga mat, ouders in de stad! Op yoga avontuur in Vlissingen voor kinderen van 5 tot 7 jaar.
Kinderyogadocente Sylvia Kempkes gaat met jouw kind op reis. Verhaaltjes, bewegen, lachen, spelen, stil zijn en veel plezier hebben.
Op koopzondag een uitstekende mogelijkheid om de tijd te gebruiken ons leuke stad te verkennen (het is koopzondag) of op de koffie om de hoek bij het Sint Jacobscafé te gaan. Leuk, he?
 
Onderzoek laat zien dat yoga en meditatie bij kinderen groot effect hebben. Probeer het eens uit. Van harte welkom!
 
Kinderyoga biedt kinderen op speelse wijze ontspanning, rust, concentratie, creativiteit, handvatten om emoties te hanteren en zelfvertrouwen.Tijdens de kinderyoga beleven de kinderen een yoga avontuur. Ze laten alle drukte wegstromen in een rivier, staan stevig als een boom, bewegen snel als een panter, langzaam als een slak en in gedachten gaan ze op reis naar de maan en de sterren. Aan het eind van iedere les maken ze een tekening van wat ze hebben meegemaakt.
Zo geven de kinderen vorm aan wie ze zijn. Er is veel ruimte voor fantasie & improvisatie en de kinderen worden gestimuleerd zich vrij te uiten en zichzelf te zijn.
 
Ervaring met yoga is niet nodig, het gaat om het plezier en samen zijn!
 
Docente: Sylvia Kempkes.
Kosten: € 7,50.
Tijd:14.30 tot 15.30 uur.
Data: op de koopzondagen (laatste zondag van de maand)
 
Neem bij vragen of voor aanmeldingen gerust contact met Sylvia op of bel haar onder 06-16145152
 
 
_________________________________________________
 
Lees HIER onze voorwaarden en informatie voor de aanmelding.Follow us here: YogaTrail YogaTrail

© 2014 YogaSadhana Terms and conditions and Privacy policy


Gerealiseerd door Innovision Solutions


SINT JACOBSSTRAAT 8 VLISSINGEN

4381 EL VLISSINGEN

TEL: 0031.(0)6 2265 3930

E-MAIL: OM@YOGASADHANA.NL

KvKnummer: 51704315

BTWnummer: NL522353368B01