header-workshop yoga-workshop
Yoga - Meditatie - Lichaamswerk - Ademtherapie - Yogatherapie - YogafilosofieBijscholingen

Leuke verdiepende bijscholingen

Voor deze workshops oftewel bijscholingen wordt een erkenning door de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) aangevraagd.
 
 

Yoga & Mindfulness in de klas

Een interactieve dag voor leerkrachten, pedagogisch medewerkers, kinderyoga docenten en iedereen die gepassioneerd met kinderen werkt om deze belangrijke concepten te introduceren op een speelse en betekenisvolle manier. Tools for life! van 10.00-16.30 uur
 
Yoga biedt waardevolle technieken en oefeningen die makkelijk toepasbaar zijn in de klas.  Tijdens deze dagen leer je yoga en mindfulness technieken die je direct kunt toepassen met kinderen en jongeren. Femmy’s boek Mindfulness en yoga in de klas zal beschikbaar zijn om aan te schaffen en is de leidraad voor deze training.  Dit boek staat vol foto’s praktische tips en oefeningen  ( Uitgeverij Panta Rhei, kosten €14,50)
 
Docente: Femmy Brug van Kidsyoga.nl
Datum: voorjaar 2018
Tijd: 10.00- 16.30 uur
Kosten: €90, extra kosten door aanschaf van het boek mindfulness & yoga in de klas
 
Deelnemers leren:

  • Yogahoudingen/ bewegingen toepasbaar in de klas.
  • Ontspanningsoefeningen
  • Ademtechnieken,adembewustzijnsoefeningen en ademspel.
  • Concentratie oefeningen.
  • Visualisatie, meditatie en mindfullness oefeningen

klik hier voor reacties

 

OPGEVEN via Yoga Sadhana

 
 

Winterworkshop yoga & ayurveda
Ga met ons op reis en onderzoek door de wereld van yoga & ayurveda. In deze bijscholing ligt het bijzondere oogmerk op de chakra’s. Deze psychische centra in ons lichaam hebben een sterke werking op ons leven, lichaam en geest.
 
In deze workshop krijg je een goede kijk wat yoga en ayurveda over de chakra’s leren, je zult de chakraleer in theorie én praktijk ervaren. Yoga, Yoga Nidra diepteontspanning, ademoefeningen en een meditatie op het reinigen van deze centra (chakra shuddhi) zijn onderdeel van deze dag.
Yoga en Ayurveda onderscheiden verschillende energiecentra in ons lichaam die ons leven beïnvloeden, ons handelen en denken. Een beter begrip van deze centra in relatie tot de guna’s en hun werkwijze kan ons inzichten geven in ons functioneren. Door deze inzichten en bijpassende oefeningen kan bewustwording/meer bewust handelen plaats vinden en kunnen wij stabiel en gezond blijven in ons lichaam, geest en energiehuishouden.
Wij gaan op deze dag in theorie en praktijk aan de slag om de ervaringen en kennis ook in het dagelijks leven toe te kunnen passen. Onder andere gaan wij door het verbinden van de westerse, de chakra psychologie en Ayurveda individueel aan de slag en verdiepen onze kennis hierover. Via oefeningen en een stuk theorie zoals ook zelfonderzoek krijg je inzichten in jouw eigen leven en functioneren. Uiteraard hebben wij ook weer een ayurvedische lunch voorbereid, thee en en een ayurvedische snack klaar staan.
 
Ook zonder ervaring ben je van harte welkom om op onderzoek voor en in jezelf te gaan. Er wordt een reader/lesmateriaal uitgegeven zodat je zeker de opgedane kennis ook schriftelijk mee naar huis kan nemen.

 
Docenten: ayurvedatherapeut Melko Rasica en yogadocent Sascha
Datum: zaterdag 20 januari 2018
Tijd: 10.00- 17.30 uur
Kosten: €95, incl. ayurvedische lunch/snack/thee.
Erkend als bijscholing voor yogadocenten door de VYN (6 bijscholingspunten).
 
OPGEVEN

 
 

Winterworkshop shavasana – de kunst van ontspanning
Shavasana – de van allen gewaardeerde eindhouding van bijna elke yogales. Wat zijn de achtergronden van deze houding, hoe neem je deze echter goed in en welke stappen doorloop je het best om hiervan een waardevolle ervaring te laten worden? Wij gaan hierna kijken vanuit de westerse psychologie en de oude Indiase geschriften. Als je een shavasana goed opbouwt en bepaalde stappen doorloopt, begeleidt je de beoefenaar als het ware door deze oefening, kan je een ieder op een (nog) dieper niveau helpen te ontspannen (fysiek én mentaal).
 
De ervaring die jezelf opdoet in deze workshop zal je iedeën geven om vanuit eigen ervaring een weldadige shavasana te kunnen leiden. Uiteindelijk kan je de geleerde stappen ook in de meditatie gebruiken. De hier geleerde stappen zijn daarnaast inhoud van het begin en eind van elk Yoga Nidra diepteontspanning.
 
Kom en ervaar zelf de diepte en kunst van een goed geleidt shavasana.
 
Docent: yoga- en meditatiedocent Sascha Pfeifer
Datum: zaterdag 17 februari 2018
Tijd: 10.00- 17.00 uur
Kosten: €85, incl. soep, thee, water en hand-out.
Erkend als bijscholing voor yogadocenten door de VYN (6 bijscholingspunten).
 
OPGEVEN
 
 

______________________________________________________________________________________________________

Lees HIER onze voorwaarden en informatie voor de aanmelding.

 

Les je al bij ons? Dan ontvang je 10% korting op de dagworkshops van Sascha bij Yoga Sadhana.

 Follow us here: YogaTrail YogaTrail

© 2014 YogaSadhana Terms and conditions and Privacy policy


Gerealiseerd door Innovision Solutions


SINT JACOBSSTRAAT 8 VLISSINGEN

4381 EL VLISSINGEN

TEL: 0031.(0)6 2265 3930

E-MAIL: OM@YOGASADHANA.NL

KvKnummer: 51704315

BTWnummer: NL522353368B01